Gipsplaat afwerking

Wij zijn gespecialiseerd in vakkundige en verfijnde gipsplaat afwerking, waardoor we een naadloos resultaat kunnen garanderen.

Gipsplaat afwerking

Na de plaatsing van een Metalstud wand is een zorgvuldige afwerking vereist. De eindafwerking van de Metalstud wand speelt een cruciale rol bij het bepalen van het vereiste afwerkniveau. De vlakheid van het eindproduct is vastgelegd in de technische specificaties van STABU, waarbij afwerkingniveaus variëren van A tot E:

Afwerkniveau A is het hoogste afwerkniveau. Dit betekent dat nadat de naden tussen de gipsplaten gevuld zijn, de gehele wand moet worden voorzien van een dunne filmlaag. Hierdoor zal de scheidingswand of voorzetwand geheel glad zijn. Dit afwerkniveau wordt gebruikt als men de gipsplaten wanden wil voorzien van bijvoorbeeld hoog- en zijde-glanzende verfsystemen of dun behang.

Bij dit specifieke afwerkniveau worden de naden tussen de gipsplaten en de schroefgaten met een smeerbaar gips gevuld en versterkt met wapeningsgaas. Na het drogen van de eerste behandeling worden de naden en schroefgaten afgewerkt, gevolgd door een lichte schuurbewerking. Dit afwerkniveau is bijzonder geschikt voor toepassingen met gematteerde verfsystemen of dunne en lichtgekleurde afwerkingen zoals behang, textiel en fijn gestructureerde afwerkingen.

Dit afwerkniveau wordt het meest toegepast en is bijzonder geschikt wanneer kosten een belangrijke rol spelen. Het wordt gebruikt voor de afwerking van gipsplaten. Net als bij afwerkniveau B worden de naden tussen de gipsplaten en schroefgaten gevuld met een smeerbaar gips en versterkt met wapeningsgaas. Na het drogen van de eerste behandeling worden de naden en schroefgaten afgewerkt, zonder dat er geschuurd wordt. Dit afwerkniveau wordt veelal gebruikt voor zwaar vinyl-behang of middelgrof gestructureerde afwerkingen, zoals glasvezelvlies met een grove structuur en (spuit)pleister met een korrelgrootte van ≤ 3 mm.

De afwerkingsniveaus D en E zijn slechts theoretisch en worden in de praktijk zelden tot nooit toegepast.

Vertrouw op onze expertise in gipsplaat afwerking voor een naadloos en perfect resultaat. Ons ervaren team van stukadoors zorgt voor een vakkundige afwerking van uw gipsplaten, met aandacht voor detail en hoogwaardige materialen. Creëer een prachtig interieur met onze professionele gipsplaat afwerking.

Open chat
1
Scan de code
Hallo 👋
Hoe kan Mooi, voor elkaar u helpen?
Geverifieerd door MonsterInsights